Regio Oost

Big Ben Club Regio Oost, een prettige mix van
8, 26 en 32 bits Acorns in zuid-oost Nederland.

Regiobijeenkomsten 1e zaterdag v/d maand 14:00-18:00

Buurthuis De Wieken, zaal 1.2 (1e verdieping, lift aanwezig)
Prinses Irenestraat 49
6661 EA Elst (Gld.)

Routebeschrijving:

Eigen vervoer:
  •  Rij naar het centrum van Elst tot vlakbij de grote kerk in de Dorpsstraat en volg de route volgens het route-kaartje, onderaan deze pagina

Openbaar vervoer:

  •  Bereikbaar met Connexxion Bus lijn 31 zowel vanaf Station Arnhem als vanaf Station Nijmegen, uitstappen in Elst centrum
  •  Of per Trein (Arnhem - Nijmegen) en dan vanaf het station Elst +/- 15 minuten lopen naar het centrum
  •  Zelfs de NS-boemeltrein van Geldermalsen en/of Tiel brengt je naar station Elst
  •  Nu ook per InterLiner NS-Bus-lijn 412 (blauw/groen) die zowel vanaf Arnhem als Nijmegen rijdt, uitstappen bij het NS-station in Elst Gld en van daaraf naar het centrum lopen

Programma

? Heeft u ideeën? Geef ze door aan het regiobestuur, wij kunnen dan kijken wat mogelijk is en dat organiseren. Maar ook zonder vast onderwerp of demo blijkt samen computeren en elkaars problemen aanhoren en proberen op te lossen steeds weer bere gezellig. En het geeft veel voldoening.

In 2013 kregen veel leden als 30-jarig jubileumcadeau een Raspberry Pi van de club, met RISC OS als besturingssysteem. Daardoor hebben we weer allen eenzelfde machine waaraan we veel plezier en uitdagingen beleven.

Geen RISC OS computer meer in uw bezit? U mag ook uw oude Acorn 8-bitter (BBC / Electron), of zelfs uw Windows (laptop) PC, en/of Apple Macintosh meebrengen. Domme vragen bestaan niet, dus kom naar Regio Oost.

U heeft ook de mogelijkheid hardware van de Regio te lenen, zoals onze flatbad scanner met SCSI aansluiting en RISC OS software. Voor zover Regio Oost-leden hiervan geen gebruik maken, kunnen ook leden van andere regio's deze apparatuur lenen. Een mooie aanleiding om onze regio met een bezoek te vereren ;-). Liefst wel even vooraf melden, dan brengen we de gevraagde spullen mee.

Uiteraard kunt u op de regio ook altijd de Big Ben Clubsoftware kopieren. Zelfs met terugwerkende kracht vanaf 1983. Breng altijd een paar reeds vooraf geformatteerde diskettes, USB-sticks of SD-cards mee. Als je ook je computer meebrengt, denk dan om een verlengsnoer met verdeeldoos in randgeaarde uitvoering en zonodig je netwerk- of nulmodem-kabel(s).

! PC's met Dos, Linux, Windows, OS2, MacOS, Virtual Acorn, Archimedes-emulator, RiscPC-emulator e.d. zijn ook welkom, mits men LID is van de Big Ben Club, en dat met de ledenkaart kan aantonen. Maar ook niet-leden zijn welkom. De eerste keer (kennismaking) gratis, elke volgende keer 2 euro totdat men lid is. Immers de zaalhuur en de koffie moeten ook betaald worden.

Hopelijk tot ziens op een van onze bijeenkomsten!


Routekaart Regio Oost

"De Wieken", Prinses Irenestraat 49, 6661 EA Elst (Gelderland) routekaart Regio Oost

 

U kunt deze routekaart ook in Draw formaat downloaden.

top.gif