De werkgroepen in de Big Ben Club

Een werkgroep in clubverband is een groep(je) clubleden dat zich bezig houdt met een bijzondere toepassing. Werkgroepen worden gesteund door 'de landelijke vereniging', en eventueel ontwikkelde producten (zelfgemaakte hardware en/of software) worden via de vereniging weer aan andere leden aangeboden.
Actief zijn momenteel de werkgroepenWerkgroep AchtBitters

Acorn Atom, BBC, Electron, Master 128/512/Compact, EcoNet FileStore etc.

De werkgroep probeert het Acorn acht-bits computer gebeuren levendig te houden. Ze doet dat door demo's te geven, software te verzamelen en beschikbaar te stellen om daarmee het gebruik van deze (oude, maar vaak nog heel goede) computer-systemen zo lang als mogeijk is in stand te houden. Leden van deze werkgroep zijn vooral aanwezig op de Regio-bijeenkomsten van de regio's Oost en Delft.


Werkgroep Acorn-NL Vertalingen

De werkgroep houdt zich bezig met het vertalen van Engels materiaal (programmatuur en handleidingen) in het Nederlands.


Werkgroep Genealogie

[wgr Genealogie]
De werkgroep Genealogie is "op zoek naar oud nieuws".
Bijeenkomsten: Donderdagavond 20:00 - 23:00 uur.
Welke donderdagavond? Zie de clubagenda!


Werkgroep Hardware / Video

Aktiviteiten programma werkgroep Hardware & Video:

Ideeën voor projekten:

  1. RISC OS vanuit je luie stoel: infra rood besturing en -controle;
    infrarood-besturing en -data-overdracht, met uiteindelijk de bedoeling om je computer met een afstandsbediening nuttige dingen te laten doen, of de computer te gebruiken om je audio/video-apparatuur te kunnen aansturen. Denk dan bv. aan het op laten nemen van bv. een minidisk (die geen timer heeft) op een van te voren bepaald tijdstip. Ook wordt gedacht aan het overdragen van informatie tussen computers.
  2. Back to the future: moderne moederboarden in oude kasten bouwen.
    Oude computer kasten (bv. van een MSX, een BBC enzo) om moderne moederboards in te kunnen bouwen. De achterliggende gedachte is dan vooral om te kijken hoe de oude toetsenborden werken, en dat om te gaan zetten naar een PS/2 aansluiting voor de nieuwere machines.

Aanpak: verzamelen van informatie uit de aanwezige literatuur - het opzetten van een werkplan - de soldeerbout en/of programmeertools ter hand te nemen.

Een (al langer lopend) projekt: het porten van software om een draaibank(je) aan te kunnen sturen. Het is de bedoeling dat op een van de komende avonden diverse mensen tegelijk aan deze software werken zodat het projekt sneller afgerond kan worden.

Bijeenkomsten zijn er om de dingen te doen die we willen doen. Maar een lastige storing (bv. een hard-disk die maar niet wil samenwerken met de CD Rom speler) is nooit te versmaden!

Data en onderwerpen van de avonden vindt u in de Asterisk. Kom gerust. Voor de koffie en de koeken zorgt Pieter en met z'n allen zorgen we voor de gezelligheid!


Werkgroep RISCOS.be

De werkgroep RISCOS.be is een groep leden met maandelijks bijeenkomen in Antwerpen. Zij hebben hun eigen website RISCOS.be.