Welkom op de website van de Big Ben Club


Meer dan een gewone computer club.  ’Tuurlijk, het is ook ons doel om goed de weg weten met computers, programma's en (rand-)apparatuur. Samen delen we toch vooral de fascinatie voor de kracht van het besturingssysteem RISC OS.’

Onze vereniging

afbeelding RISC OS bureaubladWij, de leden van de Big Ben Club, zijn de gebruikers van RISC OS. Dit is het besturingssysteem dat als eerste door de Britse firma Acorn is ontwikkeld voor de ARM-processors. Het wordt vandaag de dag nog steeds ontwikkeld door RISC OS Open Ltd en draait zelfs op recente systemen zoals de Raspberry Pi. Het doel van onze vereniging is om de gebruikers, liefhebbers en de verzamelaars van RISC OS draaiende systemen met elkaar in contact te brengen en op de hoogte te houden over nieuwe ontwikkelingen. Dit doen we door, via een aantal regio's, activiteiten te organiseren zoals bijeenkomsten, lezingen en cursussen. En via ons digitale magazine *Asterisk, die standaard 10x per jaar wordt uitgegeven en welke een schatrijke bron aan informatie bevat over ons besturingssysteem. Verder organiseren wij de RISC OS eXperience, een landelijke bijeenkomst die jaarlijks wordt georganiseerd.

Lidmaatschap

Mocht je geïnteresseerd zijn in RISC OS, of in een machine waar RISC OS op draait zoals bijvoorbeeld de Raspberry Pi, dan ben je hartelijk welkom bij onze vereniging. Wij bieden onze leden het volgende:

Lid worden? Neem dan contact op met ons secretariaat via postbus@bigbenclub.nl.