Welkom op de website van de Big Ben Club

Meer dan een gewone computer club. Tuurlijk, het is ook ons doel om goed de weg te weten met computers, programma's en (rand-)apparatuur. Samen delen we toch vooral de fascinatie voor de kracht van het besturingssysteem RISC OS.

Onze vereniging

afbeelding RISC OS bureaublad Wij, de leden van de Big Ben Club, zijn gebruikers van RISC OS. Dit besturingssysteem werd enige tientallen jaren geleden ontwikkeld door de Britse firma Acorn, speciaal voor computers met de - toen revolutionair nieuwe - ARM-processors.

ARM-processors worden inmiddels wijd verbreid toegepast, maar meestal met andere (veel zwaardere) besturings software dan RISC OS. Dat is jammer, want RISC OS is een licht, makkelijk aan te leren en snel werkend besturingssysteem. Misschien niet super-veelzijdig en hypermodern, maar heel toegankelijk voor wie ook zelf 'ns wat wil programmeren.

Tegenwoordig is RISC OS Open Source onder de hoede van RISC OS Open Ltd (ROOL). RISC OS wordt verder ontwikkeld en draait ook op recente hardware zoals de Raspberry Pi.

Doel van onze vereniging is gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van op RISC OS draaiende systemen met elkaar in contact te brengen en op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Dit doen we op onze regiobijeenkomsten, met lezingen en cursussen. En via ons digitale magazine Asterisk, dat 10x per jaar verschijnt. Landelijks organiseren wij jaarlijks de RISC OS eXperience, een show met veel demo's en info rond recente hardware en software.

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in RISC OS en machines waar RISC OS op draait, zoals bijvoorbeeld de Raspberry Pi, dan ben je zeer welkom bij onze vereniging. Wij bieden onze leden het volgende:

Lid worden? Neem dan contact op via postbus@bigbenclub.nl.

ROX logo